En el 78% dels casos no s’arriba a acords de clàusules Sol

En el 78% dels casos no s’arriba a acords de clàusules Sol

Denuncia que en el 77,69% dels casos, no s’arriba a cap mena d’acord en el procés de reclamació extrajudicial de les clàusules sòl.

ADICAE presenta el seu segon informe sobre el mecanisme de reclamació extrajudicial de les clàusules sòl. Com a continuació al comunicat remès l’u de desembre, on ADICAE feia una valoració de les dades aportades per la Comissió de Seguiment sobre el procés de reclamació extrajudicial de les clàusules sòls, els fem arribar l’informe elaborat per l’associació, on s’aprofundeix en el fracàs d’aquest mecanisme.

Segons les dades recollides per ADICAE, el consumidor no ha aconseguit cap acord per part de les entitats financeres en el 77% dels casos. El 58,05% d’aquesta falta d’acord, respon al rebuig directe de l’entitat al·legant qüestions com: “la clàusula era transparent”, “existència d’una sentència judicial prèvia”, etc.

Les entitats amb menor taxa d’acord són Credifimo, Caja España-Duero i Unicaja amb percentatges de rebuig del 97,62%, 95,29% i 93,33% respectivament.

Aquest informe, permet conèixer el veritable funcionament del mecanisme de control i analitzar el comportament de cada entitat financera en el compliment del que recull el RD 1/2017 i contrasten amb les dades aportades pel Banc d’Espanya a la Comissió de Seguiment, criticats per ADICAE la setmana passada.

ADICAE, com a representant del Consell de Consumidors i Usuaris en la Comissió de Seguiment, seguirà impulsant millores i propostes, en diferents àmbits, que permetin eliminar definitivament el problema de les clàusules sòl per als milions de consumidors afectats.

editat el dijous 15 de febrer de 2018

AICEC-ADICAE