Agents de Canvi pel Consum Crític, Responsable i Solidari

Agents de Canvi pel Consum Crític, Responsable i Solidari

DESPRÉS DE TOT.. PER QUÈ PARTICIPAR?

AICEC-ADICAE està formada per persones com tu, que s’organitzen per canviar les regles del joc que existeixen al món del consum.
La pregunta que en aquest projecte vol abordar és DE QUINA MANERA PUC CONTRIBUIR A FER UN MÓN MÉS JUST? Us presentem el projecte Agents de Canvi pel Consum Crític, Responsable i Solidari!

Es tracta d’un curs que té la finalitat de formar a persones perquè posteriorment sigui capaces de millorar la sensibilització de la societat entorn al consum responsable i desenvolupar propostes concretes pel seu barri. El curs tindrà diferents temàtiques, en que cada persona podrà aprofundir en aquells que ho consideri adient: habitatge, crèdit, assegurances, alimentació i estalvi-inversió.

El curs tindrà 3 etapes:

 • Jornada de Formació per les persones sòcies i persones voluntàries per tal de convertir-les en agents actius de canvi

  És molt important que les persones sòcies i voluntàries coneguin en profunditat que es fa a l’Associació i tinguin coneixements suficients per explicar el treball d’AICEC-ADICAE, en definitiva, eines per promoure la capacitat per generar i transmetre coneixement a partir de la reflexió i l’opinió pública sobre els aspectes relacionats amb el consum i potenciant el consum crític entre les persones consumidores.

  En una jornada de formació plena d’activitats i tallers dinàmics, juntament amb l’equip tècnic, s’aportarà coneixements pràctics i útils per fer front el abusos dels grans oligopolis dedicats a les assegurances, crèdit, estalvi-inversió, habitatge i alimentació.

  Aquesta jornada formativa es realitzarà al Centre d’Interpretació del Consum que disposa l’Associació, a L’Ametlla de Mar, el 6 i 7 d’abril.

 • Dinamització de xerrades interactives

  Les persones participants al llarg de l’any 2019 dinamitzaran a l’Espai Consum Responsable de Sant Pau sobre assegurances, alimentació, habitatge, estalvi-inversió i crèdit.

  L’objecte és que puguin participar d’una manera proactiva els diferents voluntaris que van formar part de la Jornada de Formació. Mitjançant aquestes xerrades volem donar a conèixer els drets i deures de les persones consumidores, les males pràctiques per part dels oligopolis financers per tal de prevenir-les, així com els canals de defensa i reclamació que disposen les persones afectades.

  Tot aquest cicle tindrà un enfocament global, entenen que els abusos que es cometen en els àmbits mencionats, no són casos aïllats i independents, sinó que responen a una mateixa lògica dictatorial del sistema financer. A més seran també tallers pràctics a través de l’anàlisi de casos reals i documentació financera, per a visibilitzar la realitat de la problemàtica, saber detectar-la i evitar-la, creant d’aquesta manera un coneixement en xarxa.

 • Celebració d‘una Jornada de tancament i punt d’intercanvi

  Celebració d’una Jornada de tancament i punt d’intercanvi d’aprenentatges i experiències dels agents actius de canvi amb l’objectiu de desenvolupar idees i propostes que puguin desenvolupar als seus barris per promoure el consum crític, responsable i solidari.

  Algunes de les propostes poden ser: crear un grup de consum alimentari, punt informatiu sobre assegurances, donar suport a les concentracions i mobilitzacions en contra les estafes bancaries, redactar escrits per la pàgina web i el diari L’Economia dels Consumidors, crear vincles amb les cooperatives d’habitatge, participar en el Mystery Shopping d’APIS’s, entre moltes altres idees que desenvolupin les participants.

  Aquesta jornada de tancament es realitzarà al Centre d’Interpretació del Consum, a l’Ametlla de Mar els dies 28 i 29 de setembre.

No ho dubtis, si vols participar o saber més sobre el projecte contacte’ns a aicec@adicae.net